Вечната „тема“ – как по света обзавеждат и декорират домовете си

Малко вероятно е някой да не хареса конкретен стил и подредба в интериора. Дали става дума за кънтри стила на мода или друга постоянна класика, жителите на големите градове са свикнали да живеят сред скромен чар на селски интериор или модни тенденции, в центъра на които седят метал и пластмаса.

Ако и вие търсите начин да декорирате дома си по някои от тях, вижте и тези фирми, чиито услуги могат да са полезни при почистване и изхвърляне на стари неща от дома:

DEPO.BG за почистване на мазета и тавани;

EVRO5.COM фирма за извозване на стари мебели;

EVROSONDA.COM – при нужда от сондажи за вода в къщи и вилни зони без водоснабдяване.

Някои от нещата се намират в комфортни апартаменти и луксозни вили зад други стои цялата индустрия. Ако искате да направите ремонт в стил „дадена страна“, вашата основна задача е да не пропускате подробностите и нюансите.

Ето и какво предлагат стиловете обзавеждане и интериор за различните страни:

Руска къща или ранчо?

Думата, произхожда от Англия. Преведено означава „село“. Ако по-рано е приложена само за музикалния стил на американската централна област, то в последствие придобива по-голяма стойност. Към днешна дата, в стила на „страна“ участва комбинация от вкусове и особености на крайградския живот. Поради тази причина, в стила може да се отнесе и скандинавски или друг тип.

Американската „страна“

Американската страна в северните ширини изглежда скромно, без излишни мебели. В нея се събират примитивния и суров акцент. Интериорът в стил на американското обзавеждане, включва голям шкафове, люлеещи се столове, сандъци. Стените са украсени в старини елементи пресъздаващи предния век. Те, както и мебелите, трябва да бъдат изписани с рисунки в малко цветове. Това е стил, който се смята за класически. Между другото, той е най-достъпен и по портфейла на всеки.

Стилът кънтри американския Югозапад индийски мотиви са налице навсякъде. Такива могат да се видят по килими, тапети, тъкани за тапициране, възглавници и мебели. Цветове – охра, пясък, синьо, синьо и зелено и изгоряла трева са типични тук. Такъв интериор е уместен и се съчетава със сребърни дрънкулки испанските конквистадори, столове с кожени седалки, кръгообразни камини, теракота.

Английски стил

Този стил преследване комфорта през цялото време. Всичко от поставянето на мебели до най-малкия детайл, говори за лесна елегантност. Не са скучни и неща като: килими, тапицерии, завеси – всички наситени, ярки цветове. Действително обзавеждане от стария бор преобладава. Къщата декорирана в стил английски създава много интересни съчетания от вълнени изделия и техните части, изработени от този материал. Специално внимание се дава на текстила. Предимство се дава на нещата ръчна изработка. Старомодни шалове, небрежно преметнати по столове и дивани, хармонично допълват картината.

Френската акценти

Френските мебели са немислими без ръчна работа. Интериорът са прост, дори малко по-груб. Тук столовете са с извити крака и с меки възглавнички. Всички мебели са в ярки и наситени цветове. Приоритет се дава на червено, синьо, жълто. Френският стил основно се фокусира върху цвят, чиято основна задача е да се даде теми индивидуалност и изразителност. Наблюдават се леки нюанси на роза, мед, кайсия. Стените в стаята е по-добре да бъдат тапицирани с тъкани и теракота.

Скандинавски стил

Този стил дава предимство на ред и пространството. Мебелите трябва да бъдат избрани небоядисани, а декорацията на дома боядисана в пастелни цветове. Стените на къщата, декорирани в скандинавски стил трябва да бъдат покрити с дъга. По мебели, стени, подове се правят шаблони и чертежи. Залага се и на изолация, която е една отлична защита от студа.

Руски стил

Дизайнерите имат различни виждания за руския стил. Някой смятат за подходящи народните мотиви Русия. За декорация се залага на кукли, играчки и порцелан. Но те не винаги са подходящи за всичко и навсякъде. В действителност, е следва да бъдат класифицирани като битов стил. Има стилисти, които предлагат битови предмети: клещи, вретена и пр. Руският стил може да се побере хармонично с руски елементи – икони.

About Author

keiti