Дървеници в апартамента

Ако имате дървеници в апартамента и се чудите, как да се отървете от подобни създания, това е темата, която ще ви помогне.

Добре е да знаете малко повече за живота на тези инсекти, но дори да нямате време за това има фирми, които се занимават с пръскане за дървеници. Ето и малко повече информация, относно самите насекоми дървеници:

Как се появяват дървениците

Ларвите на дървениците се излюпват от яйцата на 5-6-ия ден и след 4-5 седмици се превръщат във възрастни паразити. През това време, те се трансформират няколко пъти, а хитиновите черупки, останали след такъв процес, могат да послужат като добър знак за наличието на дървеници в къщата.

Продължителност на живота на дървеници

Колко дълго живеят дървениците?

Средната продължителност на живота на дървеник е 10-12 месеца. Насекомите, живеещи в прохладни стаи малко по-дълго – до 14-15 месеца. За тези, които обитават помещения със средна температура около 30 ° C, продължителността на живота се намалява до 8 месеца, но скоростта на възпроизводство и развитие на потомството се увеличава.

Жизненият цикъл на дървениците

Жизненият цикъл на дървениците се състои от пет етапа, които са съсредоточени между яйцето и възрастния.

Методи за справяне с дървеници

Дървеницата в леглото са отдавна познати на хората, затова са се натрупали много методи за борба, от конспирациите на баба до мощните химически инсектициди.

Дървениците в леглото, като много други насекоми, имат редица характеристики, които определят спецификата на борбата с тях:

Дървениците в леглото са чувствителни към температурата на закрито. Удобен температурен диапазон за тях е от +10 до + 30 ° С. При температура над 50 ° C, възрастните и техните яйца умират моментално, а при температури под + 5 ° C, насекомите зимуват. Когато температурата в стаята спадне до 10-15 ° C, периодът на развитие на ларвите на дървениците при възрастни се удължава до три месеца. Но в същото време общият живот на всеки индивид също се увеличава. По този начин яйцата на дървеници при тази температура престават да се развиват.

Самите дървениците бързо развиват устойчивост на различни химически инсектициди. Ето защо производителите на химически агенти за борба с дървеници са принудени непрекъснато да подобряват продуктите си. На всеки няколко месеца на едно или друго място в света се появява популация от дървеници, устойчива на следващото лекарство.

Дървениците мигрират бързо и се разпространяват между стаите. Следователно изхвърлянето и избавянето им от един апартамент в заразена къща не гарантира, че след месец-два паразитите няма да се пренесат при съседите. Да не говорим за факта, че обработката на единична стая в споделен апартамент няма да излекуван проблем.

Методи за справяне с дървеници:

Като се имат предвид тези характеристики на дървениците, днес най-често се използват следните методи за справяне с тях:

Унищожаване на дървеници с химически инсектициди

Този метод се счита за най-ефективен при използване на съвременни доказани лекарства. Повечето от тези лекарства са безвредни за хората и домашните любимци и правилната им употреба може да доведе да се отървете от дървениците за един ден;

Борбата с температурните методи за дървеници

Този метод е много ефективен, но и доста сложен технически. За се прилага надеждно и да се отървете от дървеници, се използват мощни индустриални сешоари или топлинни генератори или помещението е замръзнало при ниска температура на въздуха навън;

Методи за физически контрол като използване на прахосмукачка

Това вече зависи от ентусиазма на ловеца, но този метод няма да даде особен ефект.

Да се ​​справят с дървениците възможно най-независимо, може да стане, чрез специално защитно оборудване и лекарства. В същото време трябва да вземете тази процедура много сериозно, за да не навредите на здравето и здравето на другите. Независимата борба ще е по-евтина, но трябва да сте подготвени за появата на инсектите отново и тогава ще трябва да работите усилено.

Най-правилно е да повикате специална здравна служба за пръскане на дървеници. Опитните професионалисти ще третират помещенията, срещу дървениците, включително тези със специален професионален ULV генератор, който превръща инсектицидната мъгла, прониква в най-недостъпните места и безопасно унищожава всички насекоми.

Генератор за студена мъгла ULV

Ако дървениците са в апартамента, незабавно трябва да вземете мерки за унищожаването им!

Поверете опита на експертите по поръскане срещу дървеници. Те бързо и ефективно ще унищожат всички паразити в апартамент или всяка друга стая от всякакъв размер веднъж завинаги! Дезинфекционна услуга „Превента ДДДД ЕООД“ работи за вашето здраве и спокоен сън.

About Author

keiti