Как да изберем ламинат за кухнята

Днес ламиниран паркет е едно от най-популярните покрития за кухнята. Много хора го избират за тази стая, защото настилката е доста издръжлива и практична.

Предимствата на ламината, също могат да бъдат приписани на неговото разнообразие и голям брой разновидности на материала. Той дори може да имитира корк, керамични плочки или паркетни плоскости. Планирайте своите подови настилки още днес, а за цялостното почистване след ремонта, търсете на адрес: ИЗВОЗВА.КОМ.

Предимства на ламината

Предимствата на ламинираното покритие са много. За почитателите на еко-дизайна ще е ценно сходството му с естественото дърво. Тук разумната цена ще привлече пестеливите хора, а лекотата на монтажа и практичност ще зарадва всеки. Ламинатът с добро качество не се страхува от неравности и драскотини. Той е устойчив на температурни крайности и абразия и е лесен, дори приятен да се грижите за него. Този тип подови настилки са по-топли от керамичните плочки, имат много уважаван външен вид и се представят в различни варианти за декор и в различни цветове.

Как да изберем ламинат за кухнята?

Ламинираният паркет е не само разнообразен в дизайна си, но и качеството му варира. Например, за кухнята е по-добре да изберете влагоустойчив ламинат, който практически не се страхува от влага. И все пак, ако излеете голямо количество течност върху него, ще набъбне малко, поради тази причина трябва да бъдете внимателни с такова покритие и веднага да избършете разлятата вода върху него.

Специалистите съветват за кухните да използват ламинат от 31-ви и за предпочитане 32-ри клас. С такъв ламинат не можете да се страхувате от кухненски дребни неприятности, като паднали неща, разлят чай, напръскан на пода с горещо масло.

Полагане на ламинат в кухнята

На първо място, не забравяйте, че трябва да купите ламинат с марж, особено ако стаята е със сложна конфигурация. Задължително е да прочетете инструкциите на производителя за материала, тъй като те обикновено дават подробни препоръки за неговото инсталиране. Съществуват и някои опции за полагане на ламинат, които са често срещани:

Полагане на лепило. В този случай всички ленти са залепени заедно.

Без лепило инсталация се състои в свързване на специална система помежду си. Този тип монтаж е по-широко разпространен от лепилния и именно той се предлага от водещи производители на ламиниран паркет.

Възможно е полагането на ламинат на всякаква основа, както върху обикновен дървен под, така и върху керамични плочки и килим. Най-важното условие е равномерна основа с висококачествена хидроизолация. В кухнята посоката на полагане на този материал може да бъде различна: през отвора на прозореца, по протежение или по диагонал. Ако предпочитате последния вариант, тогава е най-добре да поверите тази работа на специалист. Полагането по диагонал се счита за най-трудния начин.

Когато избирате кухня, вземете предвид факта, че ламинатът може да ви помогне да създадете необходимия стил (модерен, кънтри, техно) в цялата стая. Тази настилка може да издържи много години, но само при внимателна употреба.

About Author

keiti