Как да изберете правилната раница

Раницата е особено подходяща за ученици, както и за млади хора, които предпочитат да прекарват свободното си време активно.

Екскурзии, разходки, туристически маршрути или дори изкачване на връх Еверест. Всичко това, може да направите с максимален комфорт. Избирайки, висококачествена и практична раница за постоянна употреба.

За всички, които се интересуват от покупката на практична и висококачествена раница, от Zoe-top, ще дадем няколко полезни съвета. Те ще са от полза, за да изберете правилната раница!

раници

Раници за удобство и комфорт

Обърнете внимание на задния панел на раницата, нейните каишки и подплата. Качественият модел по правило има мощни и широки каишки. Такива ще ви позволят да разпределите равномерно натоварването на гръбначния стълб и няма да се уморите, ако раницата ви е заредена възможно най-много с неща.

Каишките на раницата трябва да се регулират с помощта на специални фиксиращи куки. Тогава може да регулирате дължината им според височината си.

Издръжливост на раницата

Вътрешната облицовка може да бъде направена от найлонови материали, които са не по-малко силни от полиестера. За тези, които планират да носят особено тежки товари в раницата си, трябва да обърнат внимание на модели, изработени от платно или естествена кожа. Такива опции се различават по цена от найлоновите, но високата цена е в съответствие с по-високото качество.

Най-честите причини за повреда в раницата са повреда на ципове, скъсване на презрамки или крехки шевове. При избора на раници трябва да се обърне специално внимание на здравината на фърмуера. Раницата, която е зашита по метода на двойния шев, ще е по-надеждна и издръжлива.

Водоустойчивост на раница

Между другото, ако не можете да си представите живота без постоянната употреба на  джаджи  – телефон, таблет или лаптоп, ще ви е удобно да имате специален джоб в раницата за съхранение на електроника. Такива джобове обикновено са подредени вътре в раницата, имат цип и осигуряват надеждно съхранение на скъпо оборудване по време на пътувания.

Размер раници

Стандартните размери на раниците са разделени на малки, средни и големи. Изберете модела, който е най-пропорционален на размера на торса. Само в този случай се гарантира комфорт и удобство при продължително носене на раницата, дори при максимално натоварване.

Раница според нуждите

Струва да обмислите кое време на годината планирате да използвате бъдещата си покупка – за целогодишна употреба е доста подходяща раница, изработена от брезентов материал. Тя ще може уверено да издържи на всякакви валежи. Раница от найлонов материал или  полиестер е подходяща за любителите на колоезденето. Тя е лека, издръжлива и няма да се превърне в допълнителна тежест за колоездача.

Има раници, които могат да се нарекат универсални. По време на тяхното развитие производителят взема предвид всички качества, които са важни за съвременния човек.

Универсалните раници са просторни и издръжливи, оборудвани с надеждни широки каишки и практични ципове. Такива модели, имат много джобове, отделения и са еднакво подходящи, както за ученици в началното училище, така и за пътешественици, които предпочитат екстремни приключения и сред разнообразие от метеорологични условия.

About Author

keiti