Най-характерното за спорта тенис

Тенис на маса, известен също като пинг-понг, е спорт, в който двама или четирима играчи ударят леки топки напред и назад с помощта на тенис на маса и ракети. Играта се провежда на твърда маса, разделена с мрежа.

С изключение на първоначалните случаи, играчите трябва да позволяват на топката играе срещу тях като постепенно скача на тяхна страна от масата и трябва съответно да върне удара, така че да отскача на противоположната страна. Посочва се и оценява, когато един играч не успее да върне топката в рамките на правилата. Играта е бърза и изисква бързи реакции. Умел играч може да придаде няколко разновидности на въртене на топката, да се промени неговата траектория и да ограничава възможности на съперника, което дава голямо предимство.

Играта тенис на маса се контролира от световната организация по Тенис на маса федерация (ITTF), основана през 1926 г. Олимпийските игри до момента са включени 215 държави- асоциации. Тенисът на маса има официално изградени правила са посочени в ITTF наръчник. От 1988 г., тенисът на маса е бил олимпийски спорт, с няколко категории и събития. По-специално, от 1988 г. до 2004 г., когато стартира с мъжете в индивидуални сингли, отделни за жените сингли и по двойки мъжки двойки и двойки жени. От 2008 двойки са заменени от събитията на екипа.

Как да изберете правилната топка за тенис – Тенис топки Wilson Tour Club 4

Junior или мини тенис топки са проектирани да отговарят на LTA мини тенис изискванията за удобство. Ето един бърз наръчник за избор на подходящи младши (мини) тенис топки:

Играчите на възраст 8 години и под тази възраст, трябва да избират червени младши топки за тенис . От тях 75% по-бавно от жълти топки.

Играчите на възраст 8 и 9, изберете  оранжеви младши топки за тенис. Такива дава 50% по-бавна маневреност от жълтите топки.

Играчите на възраст 9 и 10. Изберете  зелени младши топки за тенис. Процентът при тях достига 25 и е по-бавен от жълтите топки.

Изборът на правилната тенис топката ще помогне на детето да развие своите възможности и потенциал и да има по-дълги митинги.

От изключително значение е и изборът на тенис ракети. Моделът Wilson Pro Staff 97 Тенис ракета предлага ефективност, лекота и динамичност.

About Author

keiti