Няколко лесни начини да направите по-малко стресиращо преместването на мебели

Има толкова много начини да се организира местене на къща. Чудно ли е тогава, че се класифицира като един от най-стресиращите събития в живота. Подобно на тежка загуба, някои психолози изчисляват, че промяна на жилището може да „инжектира“ ударна доза стрес на собственика. Това се дължи на факта, че много хора, които живеят с години на едно и също място привикват до такава степен, че им е трудна подобна крачка.

Един от основните моменти е да започнете да планирате, ако изобщо е възможно. Направете списък на всичко, което трябва да се мести, като например:

Наемането на услуга транспорт, товарни превози;

Опаковане;

Промяна на адрес

Веднага след като сте сигурни и добре информира за промяната на адреса може да пристъпите към някои лесни начини да се направи старт с преместването.

В днешно време е лесно да се поръчат много услуги като изхвърляне на мебели и онлайн. Друг добър вариант е да организира компания, която извършва всичко накуп.

Когато знаете какво точно ще се изнася, кое ще ползвате на новото място и кое ще изхвърлите опаковайте нещата.

Има много други услуги по преместване, като опаковане и товарене, които се предлагат директно от фирмите. Ако сте избрали да направите цялото движение сами може да се наложи отделно да наемате ван или микробус. Това ще струва повече от наемането на професионалист. Последният ще помогне за изчисляване на товара, какъв размер камион ще е нужен и пр. Това може да разберете и в KAMION.BG.

Започнете да си опаковъчни консумативи

Така ще си гарантирате, че важните за вас неща няма са повредени или счупени. Дори ако вече са използвани кутии те ще бъдат перфектни за съхранение на вещи. Използвайте вестник, за да се защитилите стъкло и орнаменти. Предвидете въжета, ленти, етикети, химикалки и низ за осигуряване на кутиите. Опитайте се да запазите кутиите с подобен размер и се уверете, че те не са твърде тежки, след всичко, което трябва да изпълняват. Проврете за Изхвърляне на мебели с фирма.

About Author

keiti