Прости съвети за премахване на мазни петна от дрехи

Петната по дрехите могат да се окажат проблем, особено за тези, които имат деца. Има техники, които могат да отстранят петната завинаги от дрехите, но важното е да се обърне внимание на спецификата около тях. Ето някои насоки:

За прясно петно се счита това, което не е повече от 3 часа. Ако е възможно е необходимо да се започне с почистване веднага след като маслото попадне върху дрехите. За това облекло се отстранява и се накисват във вода с разтворен препарат. Вместо, прах за пране може да се използва обикновен сапун. С натриване на петното старателно с пяна, отгоре се поръсва със захар и отриване с четка. След точка се промива, както обикновено. Разбира се, този метод не е подходящ за всички видове тъкани.

Няколко капки върху оцветени части и малко търкане, след което петното се оставя натрито с препарата за 15 минути и след това се изплаква. Като цяло, течността се справя с много видове замърсявания, така че малко количество, добавено към водата за измиване и прането ще бъде изцяло чисто. По същия начин, използвайте шампоан за мазна коса. Ако накиснете дрехите си, когато няма възможност от замърсяване, на място трябва да се поръсва със сол. От двете страни може да се намокри с хартиена кърпа за абсорбиране на мазнини от ръцете. Това помага и за отстраняване на петна от кафе, прясно разлят сок, чай и други напитки.

Петната от трева са малко по-специфични. За съжаление те често присъстват по дрехите на децата ни. Ако няма специален препарат за отстраняване на петна от трева може да се опита само с разтвор от сода за хляб или лимонтузу.

Естествени материи, като памук, коприна и лен трябва да се почистват нежно без силни абразивни и химикали. Достатъчно е използването само на топла вода и сапун. По същия начин, както и другите абсорбентите се използват: талк; бебешка пудра на прах; нишесте; паста за зъби.

Научете тук за изхвърляне на мебели

Предвидете вашия план с NACHISTO.COM

Поемете действия по ИЗВОЗВАНЕ.COM

Организирайте Изхвърляне на строителни отпадъци

Стартирайте проект Почистване на мазета и тавани

About Author

keiti