Съвети за почистване

Почистването е невъзможно да се избегне. Но за да стане по-бързо, по-удобно и по-ефективно това може да е повече от лесно. Това ще ни помогне със съветите на Чистота.com, които споделя някои тайни за домакините.

Съветите на чистота.com ще ви помогнат да опростите и ускорите отнемащия време процес на почистване, като го намалите от ден до няколко часа. Оказва се, че всичко може да бъде много по-просто!

Ръцете трябва да са свободни

Ако имате не една, а две ръце свободни, това не само ще опрости, но и значително ще ускори процеса на почистване на кухнята. Престилка с големи удобни джобове може да помогне за това, където може да поставите почистващи препарати и парцали и ако е необходимо, бързо да ги извадите.

Ясно измерете нужното количество почистващ прах

Запознати ли сте със ситуацията, когато искате да изсипете малко почистващ прах, върху парцал или повърхност и да заспите толкова много, че след това трябва да отделите време за почистване на кухнята от този нещастен прах? Изход има и той е естествено елементарен. Просто залепете лента, върху част от дупката или дупките, от които прахът се разлива.

Затворете книгите от прах

Книгите много лесно събират прах, който е достатъчно трудно да се премахне по-късно. За да не губите огромно количество време, изтривайки всяка книга от прах, просто покрийте горната част на рафтовете с ленти.

Прах от кактус

Това вече е доста трудна задача. Всъщност, за да премахнете праха от обикновените стайни растения, достатъчно е просто да ги избършете с влажна кърпа. Но кактусът не трябва да събира прах. Вземете четка и избършете растението, между листата.

Местете мебели лесно

Все още е възможно да се справите сами с малка маса, но какво да кажете за по-големите мебели? Опитайте да поставите кърпи под краката си. Тогава не е нужно да полагате огромни усилия, за да преместите големи мебели и подът няма да бъде надраскан.

Буркани за свещи

Случва се, бурканите за свещи да изглеждат много привлекателно и вече знаете къде да ги приложите. Не се отчайвайте, ако целият проблем е само от остатъци восък. Поставете бурканите във фризера. След това премахването на восъка ще бъде много по-лесно.

Почистване на мръсен тиган

Ако не може да премахнете остатъците от пържената храна от тигана, опитайте да използвате суха гъба и сода. Почистването ще стане много по-лесно и ще постигнете резултата по-бързо. Този метод не работи за незалепващо покритие.

Прашен абажур

Това е проблем за мнозина, тъй като абажурът може да бъде не само гладък, но и под формата на акордеон, а покритието му е трудно да се почисти с влажна кърпа. Но все още е невъзможно да се остави на прах, следователно този проблем не трябва да остане без решение. Опитайте да използвате лепкава ролка, за да почистите дрехите си.

Остри ножици

Повечето домакини не знаят как да изострят ножиците, но е толкова удобно, когато остриетата са остри. Всъщност, всичко е много просто: отрежете парче фолио или още по-добре – двустранно шкурка.

Чисто легло за домашни любимци

Дори и да сте почистили леглото от вълна, рано е да се отпуснете: в него живеят голям брой невидими за окото бактерии. За да се отървете от тях, от време на време се разхождайте по повърхността обикновена ютия на пара, за да я дезинфекцирате.

Правилна употреба на ръкавици

Ясно сте запознати със ситуацията, когато миете нещо в ръкавици, вдигате ръце и цялата вода от ръкавиците започва да се оттича към лактите ви. Това е една от най-неприятните ситуации по време на почистване. За да избегнете това, просто увийте краищата на ръкавиците. Тогава водата не се оттича, спирайки се в „джобовете“.

Вземете в експлоатация житейските хакове на екипите по чистота и отделете време, което бихте могли да отделите за безкрайно почистване, в полза на себе си и на вашите близки.

About Author

keiti