Съвети и насоки за изучаване на различни езици

През последните 20 години, английският език се наложи масово по света и у нас.

Усъвършенстването на познанията по този език ни помагат да се адаптираме по-лесно в нова, непозната обстановка, да се развиваме и да израстваме, както в личен, така и в кариерен план.

В някои от предложенията на специалисти по изучаване на чужди езици са достатъчни само елементарни правила и следване на редовни стъпки в процеса по усъвършенстването му. Ето и по-съществените от тях:

Изберете максимум два езика във всеки даден момент. Три чужди езика е прекалено и ще накърни какъвто и да е език в центъра на ядрото му. Това може да наруши представата за всеки от тях и да доведе до допускане на сериозни грешки.

Изберете два езика, различаващи се един от друг. Езиците, които са подобни могат да се застъпват с помощта на думи, граматика, емоции, спомени, както и други фактори, а по този начин да причиняват объркване. Следователно, изучаване на испански и италиански, холандски и немски език, португалски, румънски и не е добра идея.

Опитайте се да изберете „лесен“ език и сравнително „труден“

Ако изберете два езика, които са в доста противоположни основи, то по скалата на сложност, преценете трудността им. Един език може да е труден със 70-80% от ресурса време или „лесен“ с 20-30% от бюджета разполагаемо време.

Учете езиците всеки ден – помогнете си като се коригирате. Бъдете костенурка. Езиковото обучение е бавен маратон, който отнема време, качество на работа и търпение. Всеки език е едно приключение. Ако сте решили да се впуснете в множество приключения, съзерцавайте условията, с които ще се сблъскате. Ако мислите, че можете да го направите, имайте предвид посочените по-горе пет съвета.

 

About Author

keiti