Технология за съхранение на зеленчуци

Технологията за съхраняване на зеленчуци в апартамента е от значение за много домакини. Ако и вие като много хора в наши дни имате мазе или изба, то лесно е съхранението. Ето, обаче какво да правите, когато не са налични нито килер, нито складово помещение. За да не се чувствате принудени да купуват зеленчуци в малки количества, вижте по ред, кое и как да съхраните:

Лукът и чесънът трябва да се съхраняват в платнени или мрежести торбички в кухнята отделно един от друг. Веднъж месечно е необходимо да се провежда одит, като се премахват гнили, покълнали и изсушени луковици. Вижте любопитни факти за лука. Не съхранявайте неузрял лук и този с незатворена дебела шия. Този лук трябва да се яде възможно най-скоро. За дълго съхранение е по-подходящ, лукът със среден размер. Малката сеитба (с диаметър по-малка от 1 см) трябва да се засажда през есента, в противен случай ще изсъхне напълно през зимата.

Поради големите луковици и по-високия добив зимният чесън се отглежда по-често от пролетния, но се съхранява по-лошо. В средата на зимата, когато все още е сочна, тя трябва да бъде прехвърлена в буркан, поръсена със сол или брашно и охладена. Подсушавайте периодично. Може също да изгорите дъното на печката. Може да покриете главите с восък или разтопен парафин. А също и да скилидките чесън, обелени в растително масло. В същото време чесънът губи остротата си малко, а маслото придобива ароматен вкус.

Тиква

Тиквата с твърда кора може да се съхранява до нова реколта под леглото или върху шкафа. Тиквата с тънка кожа обикновено се съхранява до януари, а по-късно семената започват да покълват в тях.

Бялата тиква може да се съхранява до 3 месеца, след което семената в тях също покълват и плодовете губят вкуса си.

Зрелите тиквички от тиквички на хладно място могат да се съхраняват до пролетта, но трябва периодично да ги инспектирате, като премахвате гнилите.

Празът е добре запазен, ако се изкопае във влажен пясък в кутия на изолиран балкон (при температура от 0˚ до + 2˚С). Малко количество може да се съхранява в найлонов плик в хладилника, ако е охладен преди опаковане.

Пиперът се съхранява до 2 месеца на хладно място при температури до 10-12 ° С. Когато са по-топли, плодовете се намръщат и губят вкуса си. Необходимо е да се съхранява в отворена кутия, като измествате слоевете с дебела хартия. Може да се съхранява и в малки отворени пластмасови торбички. Ако няма условия за съхранение, тогава пиперът може да бъде нарязан на парчета и замразен. Малките чушки могат да се сушат на въже.

Патладжаните се съхраняват на хладно място или в хладилник за един месец. Но е по-добре да ги замразите. Преди това е необходимо да ги обелите, нарежете на пръстени, бланширайте за 3 минути във вряща вода, след това охладете и подсушете. Вижте за Лилав цвят в чинията – или всичко за плодове и зеленчуци в лилаво.

Сега знаете, как да съхранявате зеленчуци и се надяваме, че описаната технология за съхранение им ще ви помогне във вашата домашна ферма.

Още полезни материали, вижте на адрес: Interpolezno.com

About Author

keiti