Топ природни продукта, които помагат за детоксикация

Със старта на пролетта е време всеки да се замисли за подобряване здравословното състояние. Това може да стане, с помощта на естествени продукти, набавени директно от природата. Кои са полезните храни, които подобряват качеството на организма и  как да се освободим от натрупаните свободни радикали в зимата:

Лимони – заедно с други цитрусови плодове, като грейпфрут, мандарини, портокали, лимоните са мощен детокс за физическото тяло. Ето защо лимоните често са жизненоважен компонент в много сокове. Те почистват благодарение на лимонената киселина. Тя от своя страна има способността да се разтваря застроени токсини в организма, които се изхвърлят, чрез изхождане по малка нужда. Опитайте малко лимонов сок, като изстискате в чаша с вода или изяждате парче грейпфрут за закуска.

Билкови чайове – пиенето на билкови чайове е чудесен начин да се увеличи приема на течности, като в същото време се възползвате от предимствата на много естествено почистване билки и корени, предоставени от майката природа. Някои от най-полезните чайове можете да включват:

Глухарче – очиства организма чрез стимулиране на жлъчния мехур, бъбреците и черния дроб, като по този начин намалява задържането на вода и помага на тялото бързо да се освободи от излишните натрупвания. Също така се смята, че има стабилизиращ ефект върху кръвната захар и може да помогне за стимулиране на имунната система. Чай от глухарче може да бъде закупен в повечето магазини за здравословни храни, или можете да се набави директно от природата.

Зелен чай – съдържа вещество с широки ползи за здравето, но от гледна точка на неговите цели, действа като вътрешен елемент за почистване. Има мощно антиоксидант, но действие и спомага изхвърляне на излишни течности от организма.

Чай от женско биле помага с поддържане на функцията на черния дроб, а също така действа като леко слабително. Помага за изчистване на червата, като елиминира всички отпадъци. Билката женско биле корен може да се потопи в половин литър вода, а отварата да се приема ежедневно. За хора страдащи от високо кръвно налягане, не е препоръчително, преди консултация с лекаря.

About Author

keiti