Топ 10 грешки в подреждане интериора на малка кухня

Имате ли малка кухня? Не се притеснявайте. Нека свържем идеологическите и творческите идеи, както и да разберем често срещаните грешки, които се допускат при планиране и проектиране на интериора.

Предлагаме ви за всяко малко пространство в дома да стартирате с почистване и изхвърляне на всичко излишно. По този начин ще освободите много от терените и ще може да мислите с нови идеи на чисто. За почистване на мазета и тавани, не пропускайте да се консултирате и с екипите на фирми: depo.bg е такава.

Премахваме отворените рафтове

Дизайнът на малките кухни предполага рационалност във всичко. Голям брой отворени рафтове – хубаво и чудесно правят всяка кухнята по-лесна за използване. В реалния живот често се появява неточен вид и очевидно изяждаме полезно пространство за съхранение.

Как да решим този проблем?

Оптимално, горните чекмеджета на кухнята трябва да са до тавана. И ако са направени и в неутрални цветове, ще изглеждат леко и безтегловно!

Стъклени кутии

Мислите ли, че ще разтопят пространството и ще дадат усещане за лекота? Напротив, шкафовете винаги ще изглеждат объркващо. Първоначално те трябва да бъдат изоставени.

Подово покритие

Не правете няколко вида покрития на малка площ. Плътният цвят винаги изглежда по-добре. И тогава вижте задачата си: да поставите в стаята – да издърпате навътре – да разширите.

Завеси за декорация на прозорци

В много малки кухни трябва да забрави за дебелите завеси в полза на лек тюл, щори или ролетни щори.

Прозрачните завеси в дизайна на малки кухни са чудесно решение. Те добавят лекота и ефирност.

Откажете се от домакински уреди, който не използвате. Такива само задръстват пространствата ви.

Ако дарите най-необходимите неща, за да спестите място, това не е най-добрият вариант. Не отказвайте себе си кафе машина, съдомиялна машина или фурна – това малко вероятно ще направи живота ви по-лесен.

Потърсете компактни версии на оборудването и се наслаждавайте всяка сутрин с ароматно кафе или спестявайки време за миене на съдове.

Погрешното осветление

Добавете към многопластовото пространство, разделяйки го на зони и подчертавайки трапезарията, зоната за готвене и организирайки възможността за интимно осветление.

Претоварена стая

Пълноценна маса за хранене, бар-плот и пералня не трябва да присъстват в интериора на малката кухня. Тези елементи могат и трябва да бъдат намерени на други места.

И разтоварете плота. например, микровълнова фурна, която преди това стоеше на тази повърхност, може да бъде прикрепена към висящи кутии и ние също поставяме релси на престилка, за да спечелим повече пространство за работната повърхност.

Неправилни цветове

Съветвам ви винаги да избирате светли цветове – те разтоварват интериора.

Ярки тавани и стени ще играят в отлично в съчетание с различни цветове мебели. Но фасадите на мебели за малка кухня могат да бъдат малко по-тъмни и по-ярки.

Напълно бял интериор, без акценти, изглежда безжизнен.

Врати или арка?

В идеалния случай арката е по-добра. Но ако обичате да готвите, то хранителните миризми, които се разпространяват редовно около апартамента не са много приятни. За да не отнемате от пространствата, поставете в малка кухня – стъклена врата.

Модерният дизайн е най-подходящ – той не изисква толкова много, колкото смятате, изглежда сбит и ще струва много по-евтино!

About Author

keiti