Филтри на климатици и климатични системи

Грижата по механичната система на отоплителна система трябва да бъде рутинно обслужване и изплащане на дивиденти в дългосрочен план.

Ако имате термопомпа е важно редовно да се почиства или заменяте филтрите за подобряване качеството на въздуха в помещенията. Той също така позволява на пещта, да работи по-ефективно, което може да спести пари за сметки за енергия и ще помогне да се избегне скъп ремонт или замяна.

Замяната на филтри на klimatici daikin може да става най-малко четири пъти годишно и толкова често, колкото е нужно отопление или охлаждане. AC филтрите дават редица ползи и в крана сметка плащате най-големите ползи.

Има няколко варианти за избор и подмяна на филтри по климатична система:

филтър налични:

Еднократни фибростъкло филтри са най-евтиният и най-малко ефективен метод. Те са предназначени да блокират само големи частици прах. Въпреки това, по-малките частици като полени и плесен могат да преминат и да бъдат уловени в най-неочаквания момент.

Фибростъклото се използва за направата на филтри и е отличен нов тип, който работи при висока температура и създава съпротивление на материалите, който ползва 100% суровината. Торбичките на филтъра от фибростъкло създават по-високи нива на качество и пречистване на въздуха. В сравнение с други филтри и материали те са подходящи за употреба при всякакви видове климатични системи, в това число втора употреба.

Електростатичните филтри имат статичен заряд, който привлича прах, замърсявания и други микрочастици. Тези филтри са малко по-ефективни от разполагаемия, но все още не блокират по-малките частици.

Съществуват и противоалергични филтри, които използват много по-плътен материал от мрежа за улавяне и премахване на големи алергени като полени и плесен. Повечето предлагат между 35 и до 50% ефективност.

Електронни филтри почистващи въздуха, създават йонизирано електрическо поле, което „магнетизира“ замърсяващите частици, елиминирайки всички полени и спори от мухъл, до 94% с по-малки частици и до 80% от вирусите във въздуха.

Тези филтри се използват в търговски приложения като болници и производството на електроника, където чистият въздух е от жизненоважно значение.

About Author

keiti