Почистване на тавани

Почистване на тавани в жилищни сгради е дейност, която се предлага все повече от фирми в големите градове.

Постоянно следим реда на апартаментите, грижим се за състоянието на дворовете и входовете, но често забравяме за тавана, гаража или мазето, техническите помещения. Междувременно периодичното почистване на тавани и мазетата в жилищните сгради е просто необходимо. В допълнение към нездравословното състояние на тези стаи, пренаселените мазета крият огромен риск от пожар и затрудняват достъпа до комуникации.

Какво включва почистването на тавани?

Почистването на тавани не е много трудна работа, но често е неприятно. Особено, ако такава работа не е извършвана дълго време. Целият процес се състои от следните някои най-често повтарящи се стъпки:

демонтаж на рафтове, мебели и други неща, които заемат прекалено много място;

събиране на всякакви боклуци от стаи вещи до домашна посуда, сувенири и строително отпадъци;

извозване на боклук от мазето и тавани, извозване на строителни отломки до определеното за целта място;

почистване на пода, стените и тавана от мръсотия и прах;

миене на врати и прозорци;

Дезинфекция, дезинсекция и дератизация на повърхности и помещения;

Таваните, както и мазета и други помещения, които се използват главно за складове, трябва да се почистват всяка година. Само така могат да се поддържат хигиенните изисквания. Едновременно с измиването обикновено се извършват дребни ремонти на прозорци, врати и брави.

Инструменти и продукти за почистване на тавани

Обикновено е достатъчно да погледнете какво налично имате на тавана или в мазето и така сами ще може да определите, дали ще се справите със задачата сами или ви е нужна помощ.

Понякога всичко това отнема много време и усилия и не е много ефективно.

Добър вариант в тази ситуация би било използването на специално миещо оборудване, за най-добрата обработка, на което всъщност се извършва обработката на тавани, стени, мазе и капандури. Такива устройства, обикновено са скъпи.

За продукти за повърхностна обработка, всеки почистващ разтвор може да се използва в такива терени. Белината обикновено се използват за превантивна дезинфекция.

Къде да поръчате почистване на тавани

Често жилищните и комуналните организации не могат да определят състоянието на мазетата и таваните в жилищните сгради. Жителите не могат да намерят справедливо решение и продължават да живеят като на барел с барут. Тук рядко се помага дори на събота, защото от физически силни хора често се изисква да възстановят реда.

Фирма „ПОЧИСТВА КОМ“ предлага в този случай да се свържете и да попитате за цена на услуги по почистване на тавани. Предлагат се много опции и всичко необходимо за тази работа, включително дългогодишен опит почистванията в жилищния сектор. Професионалното почистване ще е евтино, достъпно и резултатите ще са с невероятно качество.

Почистване на тавани

Професионалистите започват почистването на тавански помещения със събиране и отстраняване на боклука, натрупал се по време на експлоатацията на помещенията. Допълнителна услуга е извозването на боклука на сметището.

В мазетата стените и подовите повърхности се почистват до неузнаваемост, а ефектите от течове във водопроводните и канализационните системи се ремонтират.

Извършва се почистването на отпадъци от бездомни животни и плъхове. Извършва се дезинфекция и дезинсекция: третиране на хлебарки и бълхи.

В таванските помещения се извършва цялостно почистване на всички повърхности, отстраняване на отпадъци от домашни птици: изпражнения и пера.

Разходи за почистване на тавани и мазета

Фирма „ПОЧИСТВА КОМ“ предлага най-конкурентни цени за услуги. Наред с това се осигурява гъвкава система на отстъпки при сключване на договор на услуга за постоянно или еднократно.

Служител на фирмата посещава въпросните терени за почистване. Идеята е да оцени сложността на работата, площта и степента на замърсяване на обекта и след това се извършва оценка на услугата.

 

About Author

keiti