Как да изберем четка за зъби

Един от най-задаваните въпроси при всички зъболекари е как да изберем правилните четка и паста за зъби. Предвид голямото разнообразие което има на пазара, избирането на тези два продукта става още по-трудно. Ето няколко съвета които ще ви помогнат в такава ситуация. Разбира се спокойно може да се консултирате и с вашия личен зъболекар.

Когато посетите зъболекар София вие искате да имате чисти зъби. Това се постига чрез хубава паста и най-вече добра четка. Четките са доста различни що се отнася до твърдина на косъма, големина на главата, големина (и дебелина) на дръжката, дали дръжката е твърда или не. Всички тези фактори са важни, но един от тях е най-важен. Това е твърдостта на косъма. Някой зъболекари казват, че той трябва да бъде мек, други, че трябва да е твърд. Истината е, че всеки пациент е индивидуален и има различни нужди.

Важно нещо което ще ви каже всеки добър зъболекар е, че четката за зъби трябва да се ползва най-много 3 месеца. Когато правите следващия си профилактичен преглед, вашия стоматолог може да ви консултира как да изберете подходяща четка. Както казахме и по-горе, изборът на четка за зъби е строго индивидуален както много други неща, затова най-добре се доверете на специалист що се отнася до това.

Посещението на зъболекар не винаги е свързано с лечение на зъби. Модерните стоматолози извършват козметични дентални процедури които придават по-добър вид на зъбите. Разбира се те не се извършват само за това, а и защото са добра среда за развитие на проблеми с иначе здравите зъби. Под козметични процедури по зъбите визираме ултразвуково почистване на зъбите от зъбен камък, а също така и избелване. И двете процедури се извършва само и единствено с модерна и безвредна за вас техника и апаратура. Имайте красива усмивка с нашите дентални услуги.

About Author

petrov